Naast lekker ook gezond?

bloemenbord.jpg

De afgelopen jaren is de interesse in eetbare bloemen hard gestegen. Met eetbare bloemen kun je prachtig je borden opmaken en bijvoorbeeld gebak versieren. Het geeft je gerecht veel kleur en vaak een extra smaakje. Maar bloemen kunnen ook nog eens goed zijn voor je gezondheid. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar de voedingsstoffen in bloemen. Verschillende bloemen bevatten een grote verscheidenheid aan gezonde stoffen.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de Oost-Indische kers een veelbelovende bron van antioxidanten is.

Hoewel er nog veel meer onderzoek gedaan moet worden, zijn de goede eigenschappen van bepaalde bloemen niet meer uit te sluiten. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de Oost-Indische kers een veelbelovende bron van antioxidanten is. Wauw. Er is nog veel meer informatie te vinden op internet.

Het is naast het eten van de bloemen, ook voor de voedingsindustrie interessant om deze als natuurlijke voedingsstoffen in voeding te verwerken.

_MG_3674.JPG
Niet alle bloemen zijn eetbaar

Niet alle bloemen zijn eetbaar, sommige zijn namelijk giftig. Verdiep je eerst goed in dit onderwerp voordat je op 'bloementour' gaat. Let er tevens goed op dat de bloemen niet bespoten zijn met ‘giftige stoffen’. Alle bloemen van Look and Taste zijn eetbaar. Kijk in de webshop welke bloemen er momenteel te koop zijn.

Next
Next

7 redenen om te (moes)tuinieren