7 redenen om te (moes)tuinieren

We vroegen in de koffiepauze aan de werknemers van Look and Taste waarom tuinieren zo’n goed idee is. De volgende 7 redenen kwamen aan bod.

tuinieren.jpg
  1. Ontspanning

    Tuinieren is ontspannend, ook wel onthaastend. Volgens Stiga magazine is er in een onderzoek gedaan met daarin meer dan 20 internationale studies over de gezondheidsvoordelen van tuinieren. De conclusie: tuinieren verminderd inderdaad je stressniveau. Volgens een Nederlandse studie werd een beduidende verlaging in stress ontdekt, gemeten aan de hand van het cortisolniveau.

  2. Buitenlucht

    Frisse lucht, de zon, in de natuur zijn, luisteren, horen, de aarde voelen. Het is goed voor je welzijn. Je krijgt vitamine D. Heerlijk je batterij opladen in de buitenlucht dus.

  3. Lichamelijke beweging

    Bewegen maakt je sterker, weerbaarder. Je voelt je lichamelijk en psychisch fitter en krijgt meer energie. Tevens werkt het goed tegen somberheid.

  4. Bewustzijn

    Van het moment genieten. Het kan echt een kunst zijn. Tuinieren geeft je een gevoel van ruimte en tijd. Niet bezig met het verleden of de toekomst, maar lekker bezig zijn met het ‘moment’ in de tuin.

  5. Groei zien

    Hoe mooi om te zien hoe een zaadje of klein plantje groeit tot een volwaardige plant. Soms met de meest prachtige bloemen. Het meebewegen met de seizoenen heeft iets oneindigs. De seizoenen komen en gaan.

  6. Creativiteit

    In de tuin kun je helemaal los gaan met je creativiteit. Welke mooie planten zet je waar en hoe maak je het tot een fijne/functionele plek? Hou je van overzicht of mag het een beetje weelderig zijn. Je kunt je er helemaal in uitleven.

  7. Functioneel.

    Het mooie van een moestuin is dat het super functioneel is. Je gedane werk levert een prachtige en lekkere oogst. Dat geeft grote voldoening.

Kortom, 7 mooie redenen aldus de medewerkers van Look and Taste. Misschien heb jij een andere motivatie? Of ben je juist gemotiveerd geraakt. Je hoeft geen grote tuin te hebben om te kunnen tuinieren. Met een balkon met fijne plantenbakken kun je ook heel veel doen. Een fijn (moes)tuinseizoen! 
Na het interview op de kwekerij. De sfeer in de koffiepauze is vrolijk en gemoedelijk.

Na het interview op de kwekerij. De sfeer in de koffiepauze is vrolijk en gemoedelijk.

Previous
Previous

Naast lekker ook gezond?