372C44D4-31A9-41EA-86F5-D9076E4FE659.JPEG

Panna cotta van komkommer met Borage

  • 2 komkommers (biologisch)

  • 2 toppen munt (alleen de blaadjes, zonder de takjes)

  • 650 g room

  • 4 gelatineblaadjes

  • 110 g suiker (voor de panna cotta)

  • Borage bloemen

Benodigdheden (4 personen)

 

Bereidingswijze

Snijd een komkommer overlangs doormidden en haal de zaadlijsten eruit met een dessertlepel. Snij de komkommer met schil in kleine blokjes. Doe ze in een pan met suiker, room en munt.

Verwarm dit goed roerend. Haal de pan van het vuur zodra het geheel bijna kookt. Let op! Het mag niet koken. Zet de afgekoelde pan 1 uur afgesloten in de koelkast. Pureer het mengsel vervolgens in een blender. Zeef het geheel door een fijne zeef.

Week de gelatine in koud water. Verwarm een paar scheppen komkommerroom in een steelpannetje en voeg daaraan de gelatine toe, tot die oplost. Doe de rest van het mengsel erbij en roer goed. Giet alles in schaaltjes.

Voor de panna cotta op de foto hebben we de schaaltjes schuin in een eierdoosje gezet en zo laten opstijven in de koelkast. Zo krijg je een leuk effect wanneer je de schaaltjes weer recht zet.

Garneer de panna cotta met met de bloemetjes van de Borageplant. De komkommersmaak versterkt het geheel.