_MG_3682.jpg

Merengue met blauwe bessen, bramen en eetbare viooltjes

4 eieren

200 gr. witte basterdsuiker

1 tl azijn

125 gr. blauwe besssen

125 gr. bramen

1 el poedersuiker

250 ml slagroom

eetbare viooltjes

bakpapier

Benodigdheden

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 140 °C (hete lucht 125 °C)

Splits de eieren. Doe de eiwitten in een schone, droge kom. De eidooiers gebruik je niet. Klop de eiwitten in de schone, droge kom stijf.

Voeg de basterdsuiker in 3 delen toe. Wacht met het toevoegen van het volgende deel totdat de suiker opgelost is. Klop tot het eiwit glanst en pieken vormt.

Voeg als laatste de theelepel azijn toe en roer het geheel door.

Leg het bakpapier op de bakplaat ens chep het eiwit er in een cirkel van ongeveer Ø 30 cm op.

Bak de merengue in de oven in ca. 1 uur gaar.

Zet de oven uit en laat de merengue nog 1 uur in de oven staan. Neem daarna de merengue eruit en laat deze afkoelen.

Klop de slagroom met de poedersuiker lobbig, verdeel de room en daarna het fruit over de merengue en werk het geheel af met viooltjes.

Serveer direct.