8BE673E5-0EF7-4C85-BB86-1E684481C476.JPEG

Lunchwafels met ei, avocado en Oost-Indische Kers

  • 300 gram volle boeren yoghurt

  • 8 eieren

  • 120 gram bloem 

  • 1 zakje bakpoeder

  • 50 gr geraspte parmezaanse kaas + een paar extra ‘parmezaanschilfers’

  • Paar takjes verse bieslook

  • Snuf zout

  • 2 avocado’s

  • Verse peper

  • Olijfolie Extra Vierge

  • 20 blaadjes van de Oost-Indische kers

  • 12 bloemknopjes van de Oost-Indische kers

Benodigdheden

 

Bereidingswijze

Zet je wafelijzer alvast aan, zodat deze op kan warmen.

Meng 4 eieren met de Yoghurt en fijn gesneden bieslook (hou een beetje apart voor de garnering)

Vervolgens voeg je de bloem, het bakpoeder, de geraspte parmezaan, bieslook en een snuf zout toe aan de kwark. Meng dit met een menghaak van de keukenmachine door elkaar. Dit kan ook door een garde.  

Verdeel het beslag over je wafelijzer. Bak de wafels in 3-4 minuten goudbruin.

Bak vervolgens in tussentijd 4 eieren, laat de dooier heel. Pel de avocado’s en snijd de avocado’s in plakjes. 

Maak de blaadjes van de Oost-Indische kers aan met een beetje olijfolie van goede kwaliteit. 

Leg de wafels op een mooi bord met het ei, de blaadjes, bloemknopjes en avocado. Strooi er versgemalen zwarte peper overheen en garneer met wat gehakte bieslook.