cupcakesvierkant.jpg

Cupcakes met schuimtopping en eetbare viooltjes

Voor de cakejes

  • 180 gr. zachte boter

  • 135 gr. suiker

  • 8 gr. vanillesuiker

  • 4 eieren

  • 180 gr. zelfrijzend bakmeel

  • snufje zout

  • cupcakevormpjes

Voor de topping

  • 2 eieren

  • 100 gr. basterdsuiker

Benodigdheden

 

Bereidingswijze

Bereidingswijze cupcakes

Mix in een kom de boter, suiker en vanillesuiker romig.

Voeg de eieren één voor één toe en blijf mixen tot deze goed zijn opgenomen.

Voeg het zout en zelfrijzend bakmeel beetje bij beetje toe, mix tot een luchtig beslag.

Verdeel het beslag over de vormpjes en bak de cup cakes in 20 minuten op 175 °C graden gaar.

 

Bereiding schuimtopping

Klop de eiwitten in de schone, droge kom stijf.

Voeg de basterdsuiker in 3 delen toe. Wacht met het toevoegen van het volgende deel totdat de suiker opgelost is.

Klop tot het eiwit glanst en pieken vormt.

Schep het eiwit in een spuitzak en spuit mooi toeven op de cup cakes.

Decoreer met de eetbare viooltjes.