Anne's rabarber crumble cake met gesuikerde korenbloemen
De heerlijke, nootachtige crunchy topping geeft een mooi tegenwicht aan de zure rabarber in de cake. De blauwe, zoete korenbloemen maken het geheel compleet.
Bereidingswijze:
Suiker eerst de korenbloemen. Zie voor de werkwijze de gesuikerde boragebloemetjes.
Verwarm je oven voor op 190 graden en vet een springvorm van 24 cm doorsnee in.
Begin met de topping: snijd de koude boter in blokjes en doe alle ingrediënten in de keukenmachine of staafmixer. Vermaal totdat je grove kruimels hebt en zet in de koelkast.
Ga verder met de cake: zeef en meng de bloem met het zout en de bakpoeder in een kom.
Klop in een andere kom de boter met de suiker luchtig.
Klop vervolgens het ei en het vanille extract erdoor.
Voeg om en om 1/3 van het bloemmengsel toe, gevolgd door de helft van de melk, daarna opnieuw 1/3 het bloemmengsel, dan de andere helft van de melk en het resterende bloemmengsel en mix totdat alles goed vermengd is.
Snijd de rabarberstelen in de lengte door en snijd daarna in kleine stukjes van ongeveer 1,5 cm lang.
Wentel de stukjes rabarber door de bloem en spatel ze door het beslag.
Giet het beslag in de springvorm en verdeel de topping over de cake.
Zet de cake in de oven en bak deze in circa 55 minuten goudbruin en gaar.
Verdeel na het afkoelen de gesuikerde bloemen over de cake. Garneer met eetbare bloemen naar keuze.
Op Anne's website staan nog veel meer leuke recepten!